Nieuws

Dag voor de democratie zaterdag 10 september inLeeuwarden

6 september 2016

Komende zaterdag 10 september is het de internationale dag voor de Democratie. In Leeuwarden heeft ons Gemeentebestuur dan een soort “inloopdag “ in het historische stadhuis in de binnenstad.Tijdens deze inloopdag ( van 12.00 tot 17.00 uur ) zijn er diverse activiteiten voor de inwoners van onze gemeente met het accent op het belang van lokale democratie. De veranderende rol van de inwoners en hun overheid staat centraal !n Den Haag ben ik het als Kamerlid gewend om zo’n beetje dagelijks mijn gasten rond te leiden in het nationale huis van de Democratie ( Het Binnenhof ). Met warme interesse stellen de mensen zo’n dag alle vragen over hoe het werkt in het parlement . Op 10 september ben ik gevraagd om in het stadhuis van Leeuwarden mee te doen aan de Dag van de Democratie en dat vind ik een eer ! Zal u daar graag rondleiden door de bijzondere historische ruimtes en met u te praten over onze Democratie. Leeuwarden is volgens mij in Fryslan de enige gemeente die meedoet aan de door de Verenigde Naties uitgeroepen dag van de Democratie. Iedereen moet weten en beseffen hoe belangrijk het is om in vrijheid je mening te laten horen !!
Tot zaterdag !!!!

Reacties zijn gesloten.